Mijn favorieten

AankoopAankoop- en verkoopmakelaar: het zijn doorgaans bekende beroepen. Iedereen weet wel ongeveer wat een makelaar doet en op welke manier aankoopmakelaar A verschilt van aankoopmakelaar B. En toch is de werkwijze van zo'n makelaar voor veel mensen nog een grijs gebied. Ze kennen deze persoon voornamelijk als de man of vrouw die iemand probeert een huis te verkopen. Zoals u waarschijnlijk al verwacht: er schuilt meer achter de werkwijze van de aankoopmakelaar.
Of het nu in Haarlem, Amsterdam of Rotterdam is: er zijn dagelijks mensen op zoek naar een nieuwe woning of een manier om de oude woning te verkopen. En dan hebben we het nog niet eens over alle winkels en kantoorpanden die te koop worden aangeboden. Voor al die mogelijke transacties zijn aankoopmakelaars nodig.

Het begin
De aankoopmakelaar treedt bovenal op als uw contactpersoon. U neemt contact met hem of haar op zodra u zeker weet dat de woning die u op het oog heeft ook de woning van uw dromen is. Een goede aankoopmakelaar legt dan direct contact met de eigenaar van het betreffende object om een toekomstige bezichtiging te bewerkstelligen.

De aankoopmakelaar als taxateur
De bezichtiging is vanuit het oog van de aankoopmakelaar bedoeld om meer te weten te komen over het object in kwestie. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de bouwkundige staat, de omgeving en andere elementen die de doorsnee verhuizer meestal links laat liggen. Deze elementen bepalen namelijk of de vraagprijs ook in het redelijke ligt. Een aankoopmakelaar treedt in deze fase dus op als een taxateur. Hij bepaalt de waarde van de woning die u graag wilt hebben.
Het taxeren van een object houdt overigens niet op bij de bezichtiging. De aankoopmakelaar gaat dan pas aan de slag met het rapport en controleert daarbij verschillende gegevens die hij of zij niet uit het pand heeft kunnen opmaken. Een goed voorbeeld daarvan zijn de kadastrale gegevens.

De onderhandelingen
Na de prijsbepaling is het zaak om deze in de praktijk te brengen via onderhandelingen. De aankoopmakelaar is aanwezig en treedt hier weer meer op als een jurist: hij of zij zorgt ervoor dat zowel de verkoper als de koper tot een goede overdracht van het pand komen – vanzelfsprekend tegenover een redelijke prijs.
Na de onderhandelingen resteert de aankoopmakelaar nog een laatste inspectie van het nieuwe object én ondersteunt hij of zij u tijdens uw gesprekken met de notaris. Wanneer de zogenaamde notariële overdracht ook goed is verlopen, zit het werk van de aankoopmakelaar erop en kan hij zich bezighouden met een nieuwe opdracht.

NET Makelaars biedt volledige ondersteuning tijdens het aankopen van een woning in Haarlem en omstreken. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@netmakelaars.nl of bel naar 023-303 5 444.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen