Haarlem – Antoniestraat 69

Hoekwoning || Verkocht
€ 590.000,- k.k.
Verkocht

Haarlem – Antoniestraat 69

Kenmerken

Omschrijving

Zeer uniek wonen! Bijzonder ruim en sfeervol half vrijstaand HERENHUIS op een fantastische locatie aan het Spaarne met dakterras op het zuidoosten en parkeerplaats op eigen terrein.

Deze verzorgde woning biedt volop mogelijkheden waardoor wonen en werken gecombineerd kan worden en heeft vele authentieke details waaronder een prachtig sierplafond in de woonkamer en vaste kasten met fraai houtsnijwerk. Momenteel zijn er een slaapkamers, een studeer/ werkkamer plus een zolder, waar eenvoudig twee extra slaapkamers te realiseren zijn. Tevens kan er een grote woonkeuken gerealiseerd worden.

Gelegen op loopafstand van het historische en gezellige centrum van Haarlem en de Haarlemmerhout. Ook het strand is vlakbij! De snelweg is zeer eenvoudig te bereiken, waardoor je met de auto zo naar Amsterdam, Schiphol of richting Den Haag rijdt.

“De Antoniestraat loopt bijzonder. Er is nog een klein stukje dat langs het Spaarne slingert. Dat komt omdat vroeger aan de oostelijke oever van het Spaarne waar nu de Lange Brug (‘De Verfroller’) voor de oeververbinding zorgt, nog huizen stonden. Deze zijn inmiddels verwijderd, zodat dit de toegang tot het centrum van Haarlem kon worden. De straatnaam is afkomstig van het Sint Antoniegasthuis. Het gasthuis viel in 1581 toe aan de stad Haarlem als vergoeding voor de geleden schade door het beleg van de Spanjaarden tijdens de 80-jarige oorlog. Toen in het jaar 1971 de Korte Herenvest aan de Antoniestraat werd toegevoegd, werd dit deel van de straat onderdeel van de uit 1543 (Tiende penning) stammende Sint Anthonisstraat. Later ook Teunisstraat (Verponding 1734) genaamd, maar in 1822 overgegaan in St. Anthoniestraat.”

Indeling:

Begane grond: entree, vestibule, gang met toegang tot de tuin c.q. parkeerruimte, sfeervolle eetkamer met gashaard (momenteel niet in gebruik), gietijzeren radiator, dubbele openslaande deuren naar de studeerkamer en met openslaande deur naar de keuken, badkamer met doucheruimte en hangend toilet. De studeerkamer aan de voorzijde van de woning heeft een prachtige en op maat gemaakte kastenwand met fraai houtsnijwerk en heeft uitzicht op het Spaarne.

Eerste etage: overloop, ruimte met opstelling voor wasmachine en droger, L-vormige woonkamer met fantastisch en levendig uitzicht op het Spaarne, originele schouw, authentiek sierplafond, eikenhouten in visgraat gelegde parketvloer en vaste kast, slaapkamer met airconditioning (welke ook verwarmt), separaat hangend toilet, vaste bergkast, vanuit de gang/overloop toegang tot het heerlijke dakterras gelegen op het zuidwesten met uitzicht op het Spaarne en de achtertuinen aan de Burgwal.

Zolder: open ruimte met airconditioning (welke ook verwarmt), vaste kasten, berging en de badkamer voorzien van een hoekbad en wastafel van Hermitage.

Algemeen:
· Beschermd stads- of dorpsgezicht;
· Eigen grond 107 m2, inhoud 520 m3;
· Woonoppervlakte 141 m2 (exclusief dakterras 22 m2);
· Nagenoeg geheel voorzien van dubbele beglazing;
· Voorzien van markiezen (2016) en rolluiken aan de zijde van de parkeerruimte;
· Cv-combiketel 2011;
· Parkeren op eigen terrein of middels vergunning;
· Dienend recht van overpad voor het elektra van de buren;
· Oplevering in overleg.

Plattegronden

Woning video