Mijn favorieten

Snel een gevalideerd taxatierapport nodig?

 

Bent u van plan om een nieuwe woning aan te schaffen? Gefeliciteerd! Als makelaar met jarenlange ervaring in het vak weten we als geen ander wat zo'n plan kan betekenen voor uw toekomst. Maar heeft u ook al goed nagedacht over wat u bereid bent voor dit nieuwe huis neer te leggen? Vraagprijzen zijn namelijk niet altijd even accuraat: het komt soms voor dat kopers te veel betalen ten opzichte van de daadwerkelijke waarde van het object. En juist daarom zijn er vakkundige taxateurs die u helpen met het bepalen of de woning nu echt haar waarde waard is.

De taxatie van een woning is van groot belang. U wilt tenslotte ook niet meer betalen dan de daadwerkelijke waarde van uw nieuwe huis. En eigenlijk geldt hetzelfde ook wanneer u een huis wilt verkopen. U wilt hiervoor een bedrag ontvangen dat overeenkomt met hetgeen uw voormalige woning ook waard is. U kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf een prijskaartje aan de woning te hangen, gebaseerd op uw persoonlijke ervaringen met het huis en de omgeving. Maar er komen zoveel meer facetten kijken bij de prijsbepaling van een object. En daar weet alleen een professionele taxateur alles vanaf.

Het begin van de taxatie
De taxatie draait dus om de waardebepaling – een bepaling die uit veel elementen bestaat. De bouwkundige staat van een huis is er een van, maar ook de directe omgeving oefent invloed uit op de geschatte prijs. Daarnaast speelt de waarde van omringende en vergelijkbare huizen een rol, alsmede een aantal ingewikkelde, juridische elementen. Een taxatie begint zodoende met een complete check door een gecertificeerd taxateur. Hij of zij komt dan naar uw woning toe om deze door te nemen aan de hand van onder meer de hierboven genoemde elementen.


Een rapport schrijven
Na de taxatie is het zaak om de bevindingen te noteren in een juist en volledig rapport. Uiteindelijk leidt zo'n rapport tot een conclusie waar een voorgestelde prijs aan verbonden zit. Het opstellen van een rapport duurt bij de ene makelaar langer dan de ander. Bij NET Makelaars in Haarlem werken we graag snel en efficiënt: binnen vier werkdagen na de taxatie zelf ontvangt u van ons het rapport en daarmee de waarde van de woning. Mocht dat alsnog niet snel genoeg zijn, dan helpen we onze klanten altijd met een snelle oplossing. Wel zo handig!

Nadat u van ons een rapport heeft ontvangen, weet u wat uw woning waard is en waar dat aan ligt. U kunt dan overgaan tot koop óf juist de verkoop van het huis, maar in tegenstelling tot eerder doet u dat nu ook tegenover een juist bedrag. Wel zo netjes voor zowel de koper als de verkoper.

Heeft u een taxateur nodig? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met NET Makelaars: we helpen u graag. Mail naar info@netmakelaars.nl of bel naar 023-303 5 444 voor meer informatie. 

 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen