Heemstede – Raadhuisstraat 83-85

Hoekwoning || Verkocht
€ 995.000,- k.k.
Verkocht

Heemstede – Raadhuisstraat 83-85

Kenmerken

Omschrijving

In de gezelligste winkelstraat van Heemstede bieden wij deze met recht uniek te noemen woning aan. Iedereen die de winkels op de Raadhuisstraat en Binnenweg regelmatig bezoekt, zal deze opvallende voorgevel met luikjes direct herkennen! Het object biedt tal van mogelijkheden, zoals dubbele bewoning of een combinatie van wonen en werken.

De oorspronkelijke woningen op nummer 83 en 85 zijn samengevoegd en ook de werkplaats aan de achterzijde (te bereiken via de Drenthelaan) behoort tot het geheel. Het woonhuis is zeer charmant en voorzien van diverse karakteristieke stijlelementen, zoals glas-in-lood en de balken in het zicht op de 1e etage.

De charme spat van deze bijzondere karakteristieke woning af en al lopende door het huis, spreekt het zeer tot de verbeelding. De woning is gedateerd en dient naar believen gemoderniseerd te worden.

Omgeving:
De Raadhuisstraat is een gezellige winkelstraat in het centrum van Heemstede en gaat over in de Binnenweg met al z’n winkels en horeca. Aan de Valkenburgerlaan (het verlengde van de Raadhuisstraat) is iedere woensdag een versmarkt, het Groenendaalse Bos en de kinderboerderij zijn op loopafstand en er zijn meerdere basisscholen in de omgeving. Op loopafstand kun je tevens op de bus stappen naar zowel station Heemstede- Aerdenhout als station Haarlem, maar deze zijn beiden ook goed te bereiken op de fiets. Nabij uitvalswegen richting Amsterdam/Schiphol en Den Haag. Het strand en de duinen van Zandvoort zijn op een klein half uur fietsafstand.

Indeling:

Begane grond:
Nummer 83:
Entree met meterkast en deur met glas-in-lood; vaste kast met gasmeter, woonkamer (voormalige) en-suite; trap naar de 1e verdieping, (inloop) voorraad vaste kast;
Uitzicht op de tuin. Bijkeuken; tuinkamer/berging en toegang naar ruime poort die langs het huis loopt en uitkomt op de Raadhuisstraat.

Voormalig nummer 85:
Entree, hal, twee slaapkamers aan de voorzijde, waarvan één toegang geeft tot de ruime ondergrondse (wijn)kelder en de ander beschikt over een zeer charmante authentieke bedstede, aan de achterzijde de leefkeuken met uitzicht naar de tuin.

Buitenom toegang tot de tweede berging (met toilet); carport (met elektrische deur); werkplaats/garage met bovenverdieping welke veel ruimte en mogelijkheden biedt.

De twee voormalige woonhuizen zijn op de begane grond binnendoor met elkaar verbonden aan de achterzijde tussen de woonkamer en de woonkeuken.

1e verdieping:
Nummer 83:
Overloop met vaste kast; slaapkamer achterzijde voorzien van meerdere knieschotten; badkamer met toilet en douche; slaapkamer aan de voorzijde met vaste kasten en wastafel; vaste kast met boiler.

Voormalig nummer 85:
Overloop; riante slaapkamer aan de voorzijde met wastafel en ruime slaapkamer aan de achterzijde. Beide kamers voorzien van meerdere knieschotten.

Bijzonderheden:
– Woonoppervlak ca. 182 m2, werkplaats/garage ca. 67 m2 (excl. vliering);
– Perceel van 331 m2;
– Boiler Sentry Sen 110 liter uit 2014;
– Bestemming wonen (voor) en bedrijf-1 (loods achter);
– Gelegen in het centrum van Heemstede;
– Oplevering kan spoedig.

Plattegronden

Woning video

Locatie

Heemstede – Raadhuisstraat 83-85